Триває процес переносу даних та наповнення нового веб-порталу. Деякі матеріали можуть бути тимчасово або постійно недоступні

Офіційний веб-портал Кременчуцької міської ради
та виконавчого комітету

29 °C

новини за сьогодні

Ви тут: Новини >> Євген Клопотенко у Кременчуці проводить майстер-клас із приготування страв шкільного меню

Євген Клопотенко у Кременчуці проводить майстер-клас із приготування страв шкільного меню

Березень 03, 2020

Ініціатор проєкту «Нове шкільне харчування», переможець телешоу «Майстер-шеф сезон» Євген Клопотенко  приїхав сьогодні до Кременчука на запрошення ГО «Інша жінка» та сприяння міської влади.

Зранку у Кременчуцькому ліцеї №5 імені Т.Г.Шевченка відбулася його зустріч з керівником міста Віталієм Малецьким, освітянами та жителями міста. Міський голова зазначив, що в місті Кременчуці питанню харчування дітей у закладах освіти приділяють особливе значення. По–перше, Кременчук чи не єдине місто, де усі діти 1-4 класів харчуються безкоштовно, у старших класах намагаються якомога більше учнів охопити гарячим харчуванням, оскільки всі добре розуміють, що від цього залежить здоров’я дітей. Тому  будь-яке покращення раціону буде тільки на користь.

Євген Клопотенко розповів, що команді проекту “Нове шкільне харчування” вдалось розробити спеціальне меню для школярів, яке підвищило бажання школярів харчуватися у шкільних їдальнях, вплинуло на розвиток культури здорового харчування, а також частково змінило їх ставлення до їжі в цілому. У процесі тестування рецептів взяли участь не тільки учні, працівники шкіл, але й експерти з питань харчування та дієтологи, що дозволило максимально збалансувати консистенцію жирів, білків та вуглеводів у раціоні учнів, щоб вони отримували усі необхідні їм корисні речовини, а їжа стала смачною, поживною та “сучасною”. Всі 110 рецептів, апробованих у шкільних їдальнях, були внесенні до Збірника, який  отримав схвалення від Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів. Серед 110 рецептів є й українські народні страви. Про одну з них згадував ще Котляревський - це шпундра (запечений з м’ясом буряк).

 

 

Фотогалерея